Skip to the content

Musik

Bratsch

Om bratschen
Fra 10 års alderen undervises gradvist mere efter Paul Rolands undervisningsmetode, der er velegnet til større elever og voksne.
Violinen bruges i næsten al slags musik: klassisk, jazz, folkemusik, rock mm. Man kan bruge violinen både som solo- og sammenspilsinstrument.
Bratschen har en lidt dybere og mere blød klang end violinen. Den er lidt større, men holdes på samme måde som violinen Den bruges i mange forskellige stilarter, og både som solo – og orkesterinstrument.
Colorstringsmetoden er gennem de sidste 35 år udviklet i Finland, og har siden bredt sig til mange lande verden over som et unikt undervisningssystem. Det er specielt lavet til undervisning af børn helt ned til 5 år. Colorstringsbøgerne er en blanding af billede -, læse-, og tegnebøger, der tager udgangspunkt i små børns begrebsverden: De fire strenge hedder f.eks. ”bjørnestrengen”, ”fars streng”, ”mors streng” og ”fuglestrengen”. På første side i colorstringsbogen ser barnet en grøn bjørn, en rød far, en blå mor og en gul fugl.
Ved at læse og tegne korte og lange streger i de fire farver kan barnet spille små melodier med korte og lange toner eller selv komponere lige fra starten. Langsomt ændres stregerne i flere omgange, og bliver gradvist til de traditionelle sorte ”voksennoder”.
 
Alder 
fra ca. 10 år.
 
Undervisningssteder
Musikskolen, Engholmskolen, Lillerød skole.
 
Sammenspil (hvilke muligheder)
AllStrings
Strengeprojekt
Bartókbanden
Flagoletterne
 
Instrumentleje
Der er mulighed for at leje bratsch på musikskolen for kr. 900,- pr sæson.
 
Lærer:
Thomas Hansen.

Pris sæson 2019/20
Hold undervisning kr. 5.340,-
Solo undervisning kr. 6.500,-
Elevbetaling bliver fordelt på 4 rater.
.

Tilmeld