Skip to the content

Tobias Stavngaard Sextet

Tobias Stavngaard, som er opvokset i Allerød, vender tilbage og giver koncert med sin sextet på Allerød Musikskole.

Der er sket meget siden Tobias for blot to år siden stoppede på Allerød Musikskole, hvor han siden 3. klassetrin har gået til trækbasun. Først og fremmest er han startet på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, hvor han afslutter sin bachelor i sommeren 2022. Derudover har han sin unge alder til trods (21!) allerede spillet med flere professionelle orkestre som ”The Orchestra” og ”Aarhus Jazz Orchestra”. I sidstnævnte orkester er Tobias på prøvespil til et drømmejob som 2. Basunist. Udover sit virke som trækbasunist er Tobias aktiv som både arrangør og komponist. Det er to discipliner som han i den grad også har udvist talent for. Det er således en ung, men allerede erfaren, orkesterleder, der denne aften besøger Allerød Musikskole med sin sextet.

Blandt musikerne i ensemblet er både konservatoriet og Aarhus Jazz Orchestra repræsenterede. Rytmegruppen holder de unge, talentfulde og velspillende musikere Carl-Emil Dons Christensen (klaver), William Mannerland (bas) og Nikolaj Bangsgaard (trommer), som Tobias har mødt på konservatoriet. Hornsektionen består, udover Tobias selv, af to musikere, som han har mødt gennem orkestret. Der er tale om to musikere i den mere erfarne ende af skalaen, som allerede har markeret sig stærkt på den danske jazzscene.

Den ene er saxofonisten Aske Drasbæk, der hele 5 gange har modtaget en Danish Music award: 2 gange som ”årets nye danske jazz navn”, først med bandet ”Orpheus” og siden med ”Aske Drasbæk Group”, samt 3 gange i forskellige kategorier med det råswingende kultband ”The Kutimangoes”. Aske underviser desuden i saxofon på Allerød Musikskole.

Den anden er trompetisten og stortalentet Jakob Sørensen. Jakob udgav i 2015 sit debutalbum Bagland, som var med til at han i samme år blev tildelt prisen 'Årets Nordjyske Jazznavn' samt nomineret til en Danish Music Award. I de følgende år udgav han den anmelderroste opfølger NOMAD samt et visuelt album med sin trio FABEL. Jakob har desuden slået rod i Aarhus Jazz Orchestra med stor succes. Det er her, at han og aftenens orkesterleder Tobias først mødtes.

Aftenens program består overvejende af original jazzmusik fra Tobias’ hånd. Store dele af musikken er gennemkomponeret, men der er fint plads til improvisatoriske indslag fra gruppens habile solister. Det er raffineret, detaljeret og gennemarbejdet - men uden at jazzen mister sin autencitet og energi. Det er med andre ord klassisk og konventionel jazz tilsat tidens fornyelser. Kom og mød dem og bliv overbevist om, at jazzen lever, har det godt og går en lys fremtid i møde.

Aftenens koncert er støttet af "Jazzpuljen".

 

BESÆTNING:
Tobias Stavngaard – trombone & komposition
Jakob Sørensen – trompet
Aske Drasbæk – altsaxofon, baritonsaxofon & fløjte
Carl-Emil Dons Christensen – piano
William Mannerland – bas
Nikolaj Bangsgaard – trommer

Der er gratis adgang.